Un alt relief in pictura artistului Ion Mihalache

The paintings by Ion Mihalache


(fotograf: Mihaela Nazarie)
Expozitia de pictura "Pentru Smaranda"
Situat prin expozitiile personale anterioare in zona expresionismului, Ion Mihalache se incadreaza si acum in acest stil, fara a aluneca in manierism, aducand elemente de noutate. Artistul se exprima pe sine, dezvaluind pe panze accente ale temperamentului sau, senzitiv si vulcanic, intr-un veritabil si puternic spectacol al culorilor. Noutatile constau atat in impactul foarte puternic al cromaticii foarte diverse, cat si in absconsul abordarii plastice, totul este invaluit in abstract. Pentru finii simtitori ai imaginilor e un act de intuitie si un exercitiu de abilitate de a descoperi in tablouri, in cazurile rare cand nu sunt explicite, subtilele personaje (vechii "Pasaroi"), discretele elemente figurative.Expozitia a incantat si impresionat iubitorii de arta, a smuls exclamatii de admiratie din partea colegilor artisti. Explozia de culori, zvacnetul, gestualitatea, sugestiile tactile asociate cu impresia de prospetime, ca dupa o ploaie de primavara, transmit sentimente profunde. O expozitie cu lumini si umbre, cu bucurii si tenebre, felurite si intense emotii care urmeaza trasee labirintice si coloreaza in drumul lor toate celulele! Extaz, bucurie, senzualitate, captivitate, joc, libertate!


Expozitia "Pentru Smaranda" s-a deschis pe data de 19 martie 2010, artistul Ion Mihalache dedicand expozitia fiicei, care chiar in acea zi a implinit minunata varsta de 9 ani! Smaranda a cucerit publicul si s-a manifestat demonstrand inteligenta, acuitate si dezinvoltura. A ascultat discursurile criticilor de arta mai ceva decat un om mare (la drept vorbind ea a fost cea mai atenta persoana din adunare).
In expozitia alcatuita ca un curcubeu de culori a pictorului Ion Mihalache, o raza stralucea mai mult decat toate: fetita Smaranda. La multi ani si sa fii fericita, Smaranda!
Nota: Va recomand articolul "Ion Mihalache si aventura gestualitatii", scris de artistul plastic Vasile Craita-Mandra si publicat in aprilie in Revista Ateneu, la pagina 18


5 comentarii:

Brosu Constantin spunea...

Frumos articolul, şi îmi plac fotografiile, ai ales câteva lucrări sugestive.

Bitch spunea...

Hallo Violeta, since yesterday I am following
your blog. But I cannot understand your
language. The paitings are very interesting!
Is this your work?
I am German living in Greece.
See you again.

Violeta spunea...

Ciao Bella Monika! Thank you very much for your words and interest in the paintings on my blog! Unfortunatelly are not mines, I am an artist, but not a painter. The ones you have seen belong to the painter Ion Mihalache, and to other painters from Bacau (the city I am living in Romania). As for me, I am a poet and a journalist, working for a cultural magazine and I write articles about artists and their art, after I see their exhibitions. When it is about a single artist you can find his/her name on the title of the article, while in the case of group exhibitions I have put the name of the artist above the painting.
You have a nice blog too and your photos are wonderful. They have a certain poem in them...I will visit your blog too and hope we can keep in touch!
Kind regards!
Violeta

Laura spunea...

Multumesc, Violeta.

Violeta spunea...

Cu placere, Laura. Mi-a placut f mult interviul, te felicit!